Forjant la nova Joventut Comunista

joveHan passat molts anys des que l’antiga Joventut Comunista de Catalunya va deixar de ser aquella organització, aquell moviment, capaç de vertebrar i mobilitzar la joventut en defensa dels seus drets. D’aquella experiència, i degut a la seva deriva burocràtica i la posterior liquidació, van sorgir altres projectes que van agafar el relleu de la organització de la joventut dels barris obrers i de les estudiants de clases populars. Dos d’aquests projectes, els Col·lectius de Joves Comunistes-Joventut Comunista i Joves Comunistes están en procés de revertir anys de divisió per construir una cosa nova, una nova Joventut Comunista.
Després d’un temps d’activitats conjuntes, campanyes, lluites, etc., ha arribat el moment de posar les bases de la nova organització. El primer pas ha estat el debat d’un document base que ha de servir per marcar les línies mestres de l’acció política de la Joventut Comunista els propers anys. Aquest debat s’ha vertebrat per tot el territori, amb la participació tant de militants de les universitats, d’instituts i dels barris. En comú, des de les diferents realitats i perspectives s’ha debatut de forma col·lectiva i plural com veiem el món i com el volem canviar.
Les assembles per debatre el document base han servit per començar a activar la futura Joventut Comunista. El següent pas, definir i redefinir les línies de treball que faran donar un salt qualitatiu a la joventut mobilitzada.

Juanma Rodríguez