Metro ja!

Eliminació d’una línia vital pel barri (la 72), substituïda per una que no satisfà les necessitats de la gent del barri (V3), la futura eliminació de les línies 9, 109 i 37, que ens porten, respectivament, al centre de la ciutat, a Estació de Sants i al Polígon Zona Franca, i als únics centres sanitaris de referència que tenim (el nostre barri no te urgències de nit ni els caps de setmana), aixó després se successius retalls en la freqüència de pas. Tot això s’agreuja amb l’absència de Metro, necessitat històrica del barri, i amb les pujades abusives el preu d’un transport públic del que no gaudim com la resta de barris.

MetroJaDavant de tot això, que sabien des de fa mesos (excepte la pujada de preus) i que el regidor, Jordi Martí, negava tot i sabent que era veritat, des de setembre, l’Assemblea de Barri de La Marina-ZF, sorgida del 15M, va planejar de cara al Mobile World Congress (MWC) la necessitat de mobilitzar al barri per exigir, mitjançant la pressió social, un transport digne al barri. Es va plantejar la necessitat de contactar amb totes les associacions i entitats, i es va fer, amb nul·la resposta, i fins i tot, per part d’algunes, ens van posar pals a les rodes. Per altra banda es va fer un manifest i una proposta de mínims, a la qual ens seguim acollint. Aquests son els punts:

– Adequació del recorregut de la línia V3 en funció de la necessitat real dels veïns i veïnes del barri

– No a l’eliminació del 9, 109 i 37 i tornar a la freqüència de pas de Gener de 2013, que es quan van començar a eliminar vehicles diaris (confirmat per treballadors de TMB)

– Posada en marxa de les obres pel Metro.

A més a més, arrel de la aparició de Stop Pujades l’esperit de lluita de la gent pel transport públic va fomentar la participació a les mobilitzacions, que han superat, i de molt, el que esperava la assemblea.

Com a CJC, que des de el primer dia vam començar a treballar dins de l’assemblea (i abans de que es crees el col·lectiu tots ja hi participàvem) ja que es el front més important, actiu i a més a més amb un gran nivell de consciencia, hem participat de forma totalment activa dins d’aquestes mobilitzacions i de la seva organització, darrerament, després de fer autocrítica per la baixa participació juvenil, hem decidit orientar la nostra feina en atraure a més joves i començar a crear moviment juvenil aprofitant l’empenta d’aquestes mobilitzacions.

La feina i la lluita de tot el barri està aconseguint que el districte i TMB tinguin que cedir, després d’una reunió amb el regidor i TMB en la que van prometre aturar l’eliminació de les línies 9, 109 i 37 i la millora de la freqüència de pas dels busos, en la que se li va comunicar que totes aquestes mesures ens semblaven insuficients, s’ha aconseguit, també, l’objectiu de que vingui al barri a fer un consell de barri obert, amb l’objectiu de aconseguir els punts del manifest i si no es així seguirem amb la lluita.

CJC – Zona Franca