MECYO – Trobada Europea d’Organitzacions de Joves Comunistes

El passat dissabte 15 i diumenge 16 de febrer se celebrava a Torrejón de Ardoz la 10ª Trobada Europea d’Organitzacions de Joves Comunistes, on els CJC-Joventut Comunista de Catalunya hi vam participar.

CronicaMadridAquestes trobades porten aproximadament 10 anys celebrant-se i són espais de debat i d’intercanvi d’experiències i lluites entre joves comunistes d’arreu del continent. Aquesta edició va comptar amb la participació de camarades de Portugal, Espanya, França, Bèlgica, Alemanya, Àustria, República Txeca, Hongria, Itàlia, Grècia, Xipre, Turquia, Rússia, Suècia, Noruega i a última hora no van poder assistir les organitzacions de Sèrbia i Geòrgia.

La discussió es va orientar en torn a dues sessions de debat: A la primera, anomenada “La crisi capitalista, lluites de la joventut i rol de les organitzacions de joves comunistes”, vam poder explicar les lluites del jovent català contra la troika, les retallades i la conquesta de drets socials i nacionals, així com el rol que els CJC-Joventut Comunista de Catalunya hi juguem. També vam tenir espai per parlar sobre els avenços que estem fent actualment respecte la unitat dels joves comunistes i les esquerres. Al segon seminari, “La premsa revolucionària”, vam parlar de la nostra Revista Revolució i ens vam enriquir de les experiències d’altres joventuts comunistes en aquest àmbit. A més, vam participar en reunions bilaterals, on vam conèixer de primera mà les lluites que està tenint el jovent europeu.

Finalment es va firmar una declaració conjunta, on es recollia la necessitat d’organitzar el jovent per lluitar contra el capitalisme davant les necessitats urgents del nostre context actual. Es va proposar una sèrie d’accions a nivell conjunt contra l’atur juvenil. La pròxima trobada serà organitzada pels camarades de SDAJ, Alemanya.

La nostra organització seguirà participant en aquestes trobades, ja que considerem tan relacions amb la resta de joventuts comunistes del continent, com una major unitat d’acció entre la joventut europea, com a estratègiques.

Relacions Internacionals. CJC – Joventut Comunista