27-F, Vaga estudiantil

Milers d’estudiants paralitzen les classes per l’educació

Aquest passat dijous milers de persones van sortir als carrers en més d’una vintena de ciutats dels Països Catalans durant la jornada de vaga d’alumnes de l’educació, convocada pel SEPC i altres col·lectius d’universitat. Els i les estudiants es manifestaven contra el conjunt d’atacs del sistema a l’educació sigui la LEC, la LOMCE, la Estratègia Universitària 2015 o el TIL a les Balears, entre d’altres.

vagaEst27FebA Barcelona es van convocar diverses manifestacions: pel matí es concentraren els estudiants d’Educació Secundària davant la Borsa, per continuar la marxa en una manifestació que finalitzava al Departament d’Educació. Aquesta va concloure amb la lectura d’un manifest conjunt signat pels convocants, així com amb la realització d’una acció consistent en la crema d’un ninot propi de Carnestoltes, caracteritzat amb la cara de l’Irene Rigau, Consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Per la tarda, a les 19.00h,la PUDUP convocà una manifestació unitària a plaça Espanya que comptà amb 2000 assistents. Els manifestants van recórrer els carrers de Sants corejant lemes anticapitalistes i a favor d’una educació per i del poble. Durant la marxa es van fer accions contra entitats bancàries, donat el paper que juguen actualment dins els sistema.

Després d’algun petit incident durant la protesta, els mossos d’esquadraavisaren sobre la seva intervenció donat els successos que s’estaven esdevenint, fet que feu que la gent es dispersés. Així doncs, la manifestació es dividí en dos blocs a l’altura de la plaça de Sants: el bloc majoritari va seguir el recorregut fins a l’avinguda Madrid, per seguir després fins la plaça dels Països Catalans. En arribar a l’altura del carrer Tarragona, diverses persones van intentar bloquejar el pas dels furgons BRIMO, que van fer petites càrregues dissolvent la manifestació.

La jornada va concloure amb 2 detinguts, una noia ferida que va ser atesa per l’ambulància i més de 250 identificacions, 170 d’elles pertanyents a un piquet estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser una gran jornada on es desenvolupà una lluita que ha de seguir centrant-se, sobre tot, en un treball local i de base, de manera que es pugui construir un discurs fort i que permeti grans mobilitzacions que portin a l’assoliment de les demandes dels estudiants.

Miguel Morilla, AEP Instituts.