La pestanya cultural

Donasses”: Per tal de celebrar el dia de la dona, el fòrum de llibres “Què llegeixes?” (recolzat per la Institució de les Lletres Catalanes – ILC) ha organitzat una ruta literària amb la idea de donar veu a escriptores que en algun moment de les seves vides han estret forts lligams amb la ciutat de Barcelona. Maria Nunes serà l’encarregada de fer reviure el testimoni d’autores conegudes i anònimes a través d’un itinerari que resseguirà alguns dels espais de la vida cultural i quotidiana de les dones. La passejada s’iniciarà el 8 de març a les 11h a la Plaça Universitat (davant l’edifici històric de la Universitat de Barcelona) i finalitzarà al cap de dues hores a la Rambla de Santa Mònica. L’assistència és gratuïta, però les places són limitades i cal realitzar una inscripció prèviament http://ploma.quellegeixes.cat/noticia/fitxa/430

Cap de setmana de Carnavals: La rauxa, la gresca i la diversió submergeixen el nostre territori amb l’arribada del rei carnestoltes a les nostres contrades. Aquest cap de setmana us emplacem a participar dels carnavals que es celebren a Torelló i a Solsona. Dues localitats que fonen l’esperit festiu del carnestoltes amb nombroses activitats, actuacions i tradicions locals. Per a conèixer el programa que presenta cada localitat vegeu els següents enllaços: Torelló, el carnaval de terra endinsi Carnaval de Solsona.

Le Corbussier: un atlas de paisajes modernos”. El MoMA de Nova York i Obra Social “La Caixa” ens presenten al CaixaFòrum un repàs de l’obra de Le Corbusier, artista multidisciplinar: de la fotografia a la pintura, de l’arquitectura a l’escultura, podrem fer un repàs de la seva trajectòria a partir d’un viatge per les ciutats i els països que més el van influenciar. Exposició del 29 de gener a l’11 de maig, cita imprescindible per als amants de l’art en totes les seves vessants. Podeu veure les activitats programades al voltant de l’exposició, així com d’altres dades d’interès, aquí.

Cinema cubà: L’organització “Mollet amb Cuba” acomiada el seu cicle de cinema cubà aquest dissabte 1 de març a les 18h amb la pel·lícula “Miel para Oshun”. Com cada any, al Centre Culturla “La Martineta!” de Mollet del Vallès, recull aquests cicles de cinema que pretenen posar en relleu la cultura cubana i donar veu a les produccions artístiques interiors actuals. En aquest cas, la pel·lícula, estrenada a 2001, es troba a mig camí entre la comedia i el drama personal de Roberto, un cubà-americà: a través d’una sensible visió dels relats d’immigració, el protagonista plantejarà els dilemes plantejats davant l’enyor i l’absència, la cultura familiar i la identitat. L’entrada serà gratuïta i hi haurà un debat posterior de reflexió sobre les qüestions que planteja el film. Més informació, aquí.

Joan Muñoz González

Marc Salcedo Pérez

27 de febrer de 2014