La pestanya cultural

Trivial Roig: L’Ateneu Roig de Gràcia és un espai de reunió social, d’intercanvi d’idees i de promoció d’iniciatives culturals. Entre les nombroses activitats que hi tenen cabuda el Trivial Roig es presenta com un punt de trobada en el que poder gaudir de la versió més dinàmica i familiar del clàssic joc de preguntes. Es tracta d’una oportunitat perfecte per conèixer l’ambient de l’Ateneu i posar a prova el teu coneixement en les quatre categories del joc: cultura general, actualitat, audiovisuals i tema de la setmana. “La vida és plena de preguntes… Creus tenir les respostes?”. Pròxima sessió: divendres 14 a les 21h. Entrada lliure. C/Ciudad Real, 25.

Too Much Johnson: La filmoteca de Catalunya ens presenta el proper dimecres 12 de desembre a les 20h. un film inèdit d’Orson Welles. Un vodevil de William Gillette ambientat a Cuba que mai va veure la llum. Gràcies a la seva troballa (2000) i a la seva posterior restauració, podem gaudir de 66 minuts d’imatges en brut (tal i com Welles les va deixar) d’un llargmetratge que ens permet concebre que la projecció artística de Welles va anar més enllà de les arts escèniques. Preu: 4€ (3€ amb carnet jove, d’estudiant o de la xarxa de biblioteques de Barcelona).

Portes obertes als museus: En motiu de la celebració de les festes de Santa Eulàlia (patrona de Barcelona) una bona part dels museus de la ciutat organitza una jornada de portes obertes. Amb tot, alguns museus ofereixen diverses activitats a les seves instal·lacions per a tots els públics. Consulteu els museus que s’acullen a aquesta iniciativa així com els seus horaris en el següent enllaç.

Zinemaldia: En motiu del IX festival de cinema basc a Catalunya, l’Euskal Etxea de Barcelona ha dut a terme una campanya de micromecenatge per tal de portar a la gran pantalla els millors films d’origen euskaldun. Del 13 al 22 de febrer l’espectador podrà apropar-se a la cultura basca a través d’11 pel·lícules i una sessió de curtmetratges en VOS. Hi haurà col·loquis després dels visionats. Entrades a 4,5€ (3,5€ reduïda i 3€ pels socis de l’Euskal Etxea). 35€ l’abonament per les 12 sessions. Lloc: Cinemes Girona (c/Girona, 175).

Joan Muñoz González

Marc Salcedo Pérez