La pestanya cultural

Itineraris Culturals pel districte de Gràcia: Des del Taller d’Història de Gràcia s’organitzen tota una sèrie de visites guiades que permeten redescobrir espais coneguts a través d’una mirada que evoca al passat. Si ets un fanàtic d’aquest barri, un amant de la seva història o simplement un gracienc o grancienca molt encuriosit, no podràs passar per alt algunes d’aquestes rutes: “La Diagonal de Gràcia. De les Tres Puntxes a Tusset”, “La Gràcia Modernista. De Lesseps als Jardinets” o “Les Places de Gràcia. Urbanitzant el territori”. La propera cita, “La Gràcia Oculta i Misteriosa”, està programada pel 15 de febrer: 19.30h, Plaça Lesseps. Les places són limitades i els preus oscil·len entre els 9€ i els 4,50€ (pels socis del Taller).

https://www.facebook.com/taller.dhistoriadegracia

 

 

“Murmullos del Bosque”: El silenci, la tranquil·litat, la naturalesa i la llibertat sovint són aspectes que les ciutats en les que vivim ens han fet oblidar. Mitjançant les seves fotografies però, l’artista japonès Takeshi Shikama ens ofereix una finestra a la frondositat i l’oxigen que es respira a diversos boscos dels Estats Units, França i Japó. Les instantànies, des del suport que les acull a la tècnica amb la que han estat realitzades, es caracteritzen per la tradició pictòrica de l’Extrem Orient. Exposició gratuïta. Sala Polivalent de Gas Natural Fenosa (Plaça del Gas, 1, Barcelona). Horari: de dilluns a divendres no festius de 10h a 14h i de 16h a 20h.

 

 

L’Alternativa Teatre: Ara fa uns mesos, Sabadell va obrir les portes al “primer Sofà-Teatre de Catalunya”. Es tracta d’una sala de teatre independent que dóna lloc a espectacles de format reduït en un ambient que busca la màxima comoditat entre actors i públic. Aquesta setmana podreu gaudir no només d’una bona comèdia, “Consuélame, Consuelo”, sinó també de la presentació d’un projecte musical: “Sigo apostando”, del grup Ocultas intenciones. Funcions de dijous a diumenges. Preus i horaris a consultar depenent de l’espectacle (els dijous “taquilla inversa”). C/ Marià Aguiló, 22, Sabadell.

 

 

“Catalunya en Transició”: El Memorial Democràtic inicia una exposició itinerant en la que s’ofereix una lectura dels principals compassos de la Transició des de l’òptica catalana. En particular, la mostra es vertebra entorn a dos eixos: la vessant social, focalitzada en l’oposició franquista, i les particularitats polítiques que definiren Catalunya entre les eleccions del 15 de juny del 1977 i els comicis al Parlament de Catalunya del 1980. Del 3 al 28 de febrer l’exposició es situa a la Biblioteca Trinitat Vella de Barcelona (C/ Galícia, 16). Gratuïta. Horari: dilluns i divendres de 16h a 20.30h; dimarts, dimecres, dijous i dissabtes de 10h a 14h. Inauguració i xerrada: dijous 6 de febrer a les 18:30.

 

 

 

 

Joan Muñoz González

Marc Salcedo Pérez