La lluíta de Panrico

panrico cartelPanrico des del passat mes d’octubre es troba en situació de vaga indefinida en contra de lERO que es vol practicar a nivell estatal i amb el que es pretén acomiadar un percentatge altíssim de la plantilla i rebaixar en fins un 40% les condicions salarials de les persones no afectades.

Pensem, primerament en quin és el model empresarial que representen les empreses com Panrico. Ens trobem amb una empresa que desde 2005 està a les mans de diverses Societats de Capital Risc com Oaktree, les quals no tenen intenció de generar més valor afegit per a la societat que el valor monetari de la mateixa societat, per a després obtenir el màxim benefici de la venda de la societat, sense importar en absolut quin sigui el cost de la preparació per a la venda. Prova del que hem citat amb anterioritat, és que el grup inversor va posar la societat en mans de Carlos Gila, un home expert en el desmembrament d’altres empreses com és el cas de Sintel.

Així doncs, la vaga dels i les treballadores de Panrico dura ja, gràcies a les insaciables ganes de diners del capitalisme, més de 100 eterns dies i fredes nits i és la vaga més llarga de la historia de la democràcia a Catalunya. L’empresa ha anat fent atacs constants a la moral de la plantilla, amenaçant a la plantilla amb el tancament definitiu de la planta si no aturen la vaga. La direcció de la societat ha arribat a dir que ara no es poden refiar de que la gent que porta anys treballant amb el màxim rigor no enverini els seus productes en un acte de boicot al producte estrella, el Donut. Per més informació: http://cincodias.com/cincodias/2014/01/19/empresas/1390150413_992832.html.

Ara els i les companyes que estan des de l’octubre lluitant pels seus llocs de treball, es troben davant d’una nova agressió per part de la direcció de la seva empresa que continua en la línia de boicotejar i fer xantatge a la plantilla de Santa Perpetua de la Mogoda. I és que l’empresa ha denunciat als i les treballadores perquè entenen que la vaga és il·lícita, i reclama al Comitè de vaga la quantitat de 5 milions d’euros com a indemnització per danys i perjudicis. El judici finalment se celebrarà demà dia 13 de Febrer al Jutjat Social número 3 de Sabadell a les 10:30 hores. La plantilla que es manté cohesionada, insisteix en que l’empresa només pretén pressionar amb la denuncia i entén que la denuncia és un atac frontal al dret de vaga reconegut en la Constitució Espanyola, ja que no s’ha malmès el patrimoni de Panrico, ni s’han boicotejat les instal·lacions. Només han exercit el dret de exercir vaga de forma lliure i voluntària.

Demà tindrà lloc una batalla fonamental en la lluita dels i les treballadores de Panrico Santa Perpetua, i esperem la guanyi la coherència i qui porta fins a 40 anys fent de Panrico una empresa de renom no només a Catalunya, si no arreu del territori Espanyol.