La pestanya cultural

La “taquilla inversa” de la Sala Beckett: Què val una obra de teatre? Qui ha de marcar-ne el preu? Fa un any i escaig la Sala Beckett va començar a apostar per un sistema de pagament que xoca amb el tradicional criteri mercantil i demana al públic que decideixi la quantitat a aportar un cop finalitzada la funció. Així, l’espectador es fa responsable dels costos i paga segons el grau de satisfacció. En aquesta línia, del 9 de gener al 9 de febrer podreu gaudir de “Pulmons”, un diàleg sobri en decorats i profund en contingut que entrellaça diverses crisis humanes.

“Nous usos de l’art i l’espai públic”: Amb l’objectiu de generar nous valors sobre aquells espais urbans que han perdut la seva significació social s’ha organitzat el Festival d’Ús de Barcelona (Plataforma d’Art Rebobinart). El dia 1 de febrer, els Antics Encants Vells de les Glòries acolliran la intervenció creativa i la participació transformadora de totes aquelles persones que sentin la necessitat d’experimentar amb les múltiples possibilitats que ens ofereixen els nostres barris. Accés lliure.

http://usbarcelona.com/ 

 “Jo faig el carrer”: El Museu Nacional d’Art de Catalunya presenta una gran antològica dedicada al fotògraf Joan Colom (Barcelona, 1921), concebut com un dels renovadors de la fotografia de la postguerra i considerat un dels fotògrafs més rellevants del nostre país de la segona meitat del segle XX. La mostra, que es nodreix de més de 500 instantànies de l’autor (la majoria d’elles preses en la clandestinitat), ens il·lustra nítidament l’essència del Barri Xino de Barcelona de la dècada dels anys 1960. Exposició oberta fins el 25 de maig. Entrada gratuïta pels docents, majors de 65 anys i estudiants. Amb el carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona s’aplica un 30% de descompte al preu general de l’entrada general (6€).

Tribut a Kiss: Els amants del hard rock es donen cita el proper dimecres dia 29 de gener a la sala principal del Hard Rock Cafè de Barcelona. La trobada serà apte per a tots els públics ja que inclou un taller de maquillatge pels més petits (18.30-19.30h) i un concert del grup tribut “Kiss of Death” (21.00-22.30h). Una sòlida formació que, com afirma el membre i baixista Marc Burnat, és “el grup més culte de tribut a Kiss”. Accés gratuït.

 

Joan Muñoz González

Marc Salcedo Pérez