Un consell de redacció

Editorial

Aquest és el nostre primer editorial com a consell de redacció de la Revista Revolució i volem presentar-nos. Perquè us feu una idea de com són aquestes reunions, us presentarem l’equip amb allò que hi ha sempre al damunt de la taula, el cafè.

Laura: cafè amb llet i llet calenta. La Laura, la nostra historiadora, autora i dibuixant, s’encarrega del facebook i de trobar la imatge de la setmana.

Albert: cafè amb llet freda. És físic i còsmic, i s’encarrega de fer que la revista estigui perfecta tècnicament, un mag de les tecles.

Maria: te, verd, si pot ser. La Maria ens controla una mica, i ens ajuda a maquetar la revista.

Alba: cafè amb llet d’avena. Lletraferida i experta en consum, s’encarrega de Twitter, de buscar les cites de la setmana i les fotos d’Instagram.

Marta: La Marta, filòloga i cantant d’Intromental, seguirà la reunió per Internet perquè està ocupada, però sempre ens revisa les comes i els punts.

Carlota: tallat amb llet d’avena. Busca les dades de la setmana, corregeix quan cal, i pren actes de reunions. 

Ens trobem per a parlar del sopar Revolució d’aquest dissabte i per preparar la Revista Revolució del gener i aprofitem per fer recompte d’on hem arribat fins ara i cap a on volem anar. La Revista Revolució va néixer amb l’esperit de ser una revista per explicar a la joventut mobilitzada allò que ens preocupa i que no expliquen els mitjans: volíem parlar de la realitat que ens envolta i de les nostres preocupacions, apropant-nos-hi a través de les dades, les experiències i la reflexió. Nosaltres som joves preparades i formades que estem batallant, igual que ho feu vosaltres, per construir cada dia un món més just i més lliure, un món diferent, més com hauria de ser i menys com ens el volen vendre. Pensem que una Revista com la que tenim entre les mans ha de ser horitzontal i plural, amb un flux dinàmic entre lectors i redactors; un espai on es treballi de forma cooperativa i on tothom s’hi senti benvingut a participar, col·laborar, opinar de forma constructiva. Perquè volem ser al vostre costat i amb vosaltres. Perquè volem donar-vos cada setmana un bon article, un tema del qual podeu parlar de manera rigorosa. Perquè volem ser un referent per a vosaltres i volem que el nostre referent sigueu vosaltres.

I potser és perquè s’acosta el final d’any, el solstici o el nadal, i estem sensibles però ens fa molta il·lusió haver-vos vist i haver posat cara a les nostres lectores. Perquè sou el motiu pel qual seguim combatent cada setmana contra les hores de son i la mandra. Els hi interessarà el tema?”, “Com va el seguiment de l’article?”, “Què els haurà semblat?” ens preguntem les redactores precàries amb el papalloneig a l’estómac cada dimecres a la tarda. Perquè per a tots vosaltres, val la pena escriure cada setmana. I no podem fer res més que donar-vos les gràcies per acompanyar-nos en aquesta aventura que fa poc temps que vam iniciar amb il·lusió i amb ganes: gràcies per ser amb nosaltres.