La Vaga Estudiantil a Vilanova. Un èxit en tots els sentits.

Aquesta setmana Vilanova ha viscut una mobilització estudiantil com no s’havia vist mai. Per primera vegada sorgeix un moviment on participen estudiants de tots els instituts públics, capaç d’organitzar una protesta visible, amb una agenda clara i amb un contingut potent. Entre unes 60 i 70 persones van acampar del 22 al 24 a la Plaça de la Vila. Tres dies plens d’activitats, amb piquets amb una gran participació, xerrades, auto-organització i educació en la lluita. Per aquesta acampada, a més, van passar professors a fer classes, membres de col·lectius com el Casal Popular de Vilanova i membres de l’AEP que van explicar la LOMQE i l’estat de la universitat.

Pancarta 24O

Fotografia de Diego Hernández.

Els tres dies de Vaga estudiantil han tingut un seguiment de gairebé el 90%, el que constata un gran salt qualitatiu del moviment estudiantil a la capital del Garraf. Aquest moviment es va gestar a l’IES Dolors Mallafré, amb la constitució de l’assemblea de delegats fa un any. En el primer any d’existència van ocupar l’institut una nit, amb un gran èxit de participació. En aquesta ocasió, l’assemblea ha anat per tots els instituts públics a parlar amb els delegats, aconseguint la constitució d’una assemblea d’estudiants de Vilanova.

Així doncs, ha aparegut un moviment creat des dels mateixos instituts, amb una gran implicació dels delegats i que ha trencat tots els esquemes. Joves d’entre 15 i 17 anys han aconseguit gestar un moviment que fins aleshores només tenia una petita expressió en un sol institut. Ara Vilanova comença a tenir un moviment estudiantil que en la seva primera acció ha aconseguit un gran èxit.

Des del col·lectiu dels CJC-Joventut Comunista al Garraf ho celebrem. La feina feta pels i les estudiants aquesta setmana ha donat una nova empenta als moviments socials de Vilanova. La Joventut Comunista farà tot el possible per a que el moviment estudiantil tingui cada vegada més força i es construeixi un moviment juvenil imparable.

CJC – Joventut Comunista Garraf