Ara més que mai, Al carrer!

La crisi que patim actualment, provocada per l’especulació i l’afany de lucre de bancs i oligarques financeres, volen que la paguem els i les que vivim del nostre treball -asalariats, autònoms, petita empresa- que al cap i a la fi som els que generem riquesa en aquest país, i això no és admisible de cap manera.

revolucio201000La vaga general del 29 de setembre, igual que totes les vagues generals que s’han realitzat a l’Estat Espanyol va ser un èxit. Malgrat els seus resultats no han estat inmediats, igual que amb moltes de les passades vagues, els resultats arribaran. Però perquè això succeeixi hem de fer feina, hem d’aconseguir més afiliacions als sindicats per tenir més força, ens cal més unitat sindical i sobretot més mobilització de les bases socials que composen la nostra classe, la treballadora.

Igualment cal impulsar alternatives concretes i fer propostes, nosaltres critiquem i diem que el que s’està fent no ens agrada però ho diem sabent el que volem. Volem que s’apliqui una política fiscal progresiva, que es lluiti contra el frau fiscal, que es redueixi la despesa militar, una inversió publica raonada i amb vistes a canviar el sistema productiu del país, etc.

Però per aconseguir tot això ens calen sobertot dues coses, més força als centres de poder, és a dir, més diputats d’EUiA-ICV al parlament, i sobretot tenir més força al carrer, hem de repolititzar l’activitat dels i les treballadores, el sindicat ha de pendre partit en els conflictes socials i defensar als i les treballadores no només en el centre de treball si no també fora d’ell, hem de portar les associacions de veins i de barri cap a l’esquerra i apropar-les als sindicats i a les organitzacions de masses perquè així es dotin de discurs, hem de crear assemblees d’aturats perquè s’organitzin als barris… En definitiva hem de repolitizar la societat i fer-la pendre consciència, aquesta consciència que els comunistes coneixem bé, la consciència de classe.

Celestino Sánchez
Membre de l’Excutiu del PCC